nastavne pripreme iz matematike za osnovnu skolu

  • roksalena
  • roksalena's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
7 years 3 weeks ago #646 by roksalena
Zdravo,
ja imam pitanje koje je mozda manje vezano za tematiku foruma koje sam pregledala ali ipak cu ga postavit. Naime zanima me ima li iko ovdje nastavne pripreme iz matematike za osnovnu skolu ( V-VIII r) u elektronskoj formi da mi da, proda, pokloni ili mozda da se mijenja za nesto sa mnom. Ja inace predajem matematiku u osnovnoj skoli vec godinama i imam tonu priprema u pisanoj formi, par odlicnih (mojih) oglednih časova u elektronskoj formi, gomilu prezentacija za nastavu matematike u osnovnoj skoli, medjutim vise mi se nedaju pisati pripreme (koje inace smatram bespotrebnima i imam ih pro forme) a kucanje s obzirom da radim sva 4 programa (V; VI; VII; VIII) bi predugo trajalo...Stoga ako je neko voljan da na neki nacin suradjujemo....Tu sam..

Please Prijava or Kreiraj račun to join the conversation.

  • ivana
  • ivana's Avatar
  • Visitor
  • Visitor
6 years 9 months ago #818 by ivana
Cao, da li neko ima pripreme za ogledni cas za 6-ti razred. Tema: osna simetrija ili razmjera i procenti. Prvi put treba da drzim takav cas pa bas nisam upucena. Unaprijed hvala.

Please Prijava or Kreiraj račun to join the conversation.

More
6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #820 by Necko
Nedavno sam razgovarao sa jednom učiteljicom, pitao sam o kakvim se to pripremama za čas radi i zbog čega se one slobodnije ne razmjenjuju :??? Saznao sam da nastavnici i učitelji imaju vlastite pripreme za svoje časove i da ih pomalo ljubomorno čuvaju, valjda svjesni činjenice koliko vremena im je trebalo da ih pripreme.

Dobro, mogu ovo razumjeti, naravno ne i opravdati, jer da je to tako matematika.ba sigurno ne bi ni postojala.

Veoma je važno biti svjestan pravila:

Nesebično podijeli sa drugima ono što već znaš, to je najbolji način da podigneš nivo vlastitog znanja !

Znam, znam ... ne zvuči kao neka velika mudrost, pogotovo što nije matematički egzaktno dokaziva ali jeste empirijski, iskustvo nam to govori. Ovo ,,pravilo reciprociteta" zaista funkcioniše...Slično važi i za novac, ako želite novac, prethodno dajte novca onome kome je potrebno, budite uvjereni da će vam se mnogostruko vratiti. Ili možda želite da ste voljeni pogađate, važi isto pravilo ... prethodno pružite ljubav i samo posmatrajte ;)

Ovdje možete riješiti nečiji matematički problem, ako to uradite vidjet će te da ovaj čarobni zakon funkcioniše ... možete ga poricati, ali slično kao i sa poricanjem zakona gravitacije, njegovo neprihvatanje i nerazumijevanje ga neće izmijeniti, i dalje će jabuka bačena u zrak nužno pasti nazad na tlo, kao što će oni koji dijele znanje iz dana u dan znati sve više i više .... Čarobno zar ne :)


Dakle Ivana i roksalena i za pripreme važi isto pravilo :cheer:

:masem :masem :masem
Last Edit: 6 years 9 months ago by Necko.

Please Prijava or Kreiraj račun to join the conversation.

Time to create page: 0.185 seconds