Upravljajući kursor tipkama na tastaturi odkotrljajte kuglu u rupu pri tom pomjerajući drvene kutije kako vam to odgovara...

     Na početku svake faze možete pročitati password tako da na početnom meniju izborom "load level" i upisom ključne riječi nastavljate od nivoa gdje ste stali.Opširnije...

    
     Čini se vrlo jednostavnim ... vozite tenk, pucate naokolo i pri tom, naravno, rjesavate matematicke problemčiće. Cilj je što duže ostati u igri.
    
     Tenkom upravljate kursor tipkama, pucate "space bar" tipkom a nakon sto unesete odgovor na matematički problemcic prisnite "Enter". Igrica je "teška" oko 5 Mb, s toga malo strpljenja dok se učita. Isplati se, vjerujte nam !

SretnoOpširnije...


     Potrebno je složiti svih 7 manjih oblika u zadani oblik.

Oblike možete rotirati lijevim klikom miša.

Uživajte!

 

 

 

 

Opširnije...

Brojevi napadaju !

 

Brojevi napadaju, odbrani se Laughing. Samo pogodci u balone sa tačnim odgovorom donose poene.

 

 

 

 

COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE_ONLY_REGISTERED

 

      Prijateljski raspoloženi vanzemaljci putuju prema novoj svemirskoj koloniji na planeti Geometrija. Na nesreću neki od "malih zelenih" su se na putu izgubili i treba im pomoći. Tvoj zadatak je da pomogneš tako što ćeš ispravno podesiti ugao lansiranja svemirskog broda za spašavanje. Maksimalna dozvoljena greška pri procjeni ugla je . Ukupno je izgubljeno 10 vanzemaljaca koje treba da pronađeš. Sretno !

Opširnije...

 

Pomozi ljudima i kanibalima da pređu na drugu obalu. Imaj na umu da kad je na jednoj strani kanibala više oni pojedu ljude.

 

Opširnije...

 

     Hanojeva kula ima tri stuba. Na prvom su naslagani diskovi različitih veličina, poredani od najvećeg do najmanjeg.Pravila igre su veoma jednostavna: potrebno je premjestiti diskove na krajnji desni stub s tim da veći disk ne može biti na manjem.Na lijevoj strani možeš odabrati nivo igre, odnosno koliko ćeš diskova koristiti. Odaberi bilo koji broj od 1 do 8, a zatim pritisni tipku START. Cilj igre je premjestiti sve diskove na krajnji desni stub i rekonstruisati kulu na potpuno isti način kakva je bila na prvom stubu. Da preneseš disk postavi pokazivač miša na njeg i pritisni lijevu tipku a zatim ga prevuci, otpusti tipku miša kad se nadješ iznad stuba gdje želiš postaviti disk. Ako je tvoja akcija u skladu sa pravilima igre disk će se pozicionirati, u suprotnom vratit će se na prvobitnu poziciju.

Opširnije...

Matematička pucačina

 

     Napuni laser tako što ćeš upisati tačan odgovor. Kursorima naštimaj top, pritisni "Enter" i gađaj "aliene".Oni su ranjivi jedino na tvoje znanje inače se naoružaju neprobojnim štitom. Ko zna, a uz to je i brz, jednom rječju postaje neumoljiv Cool. Opleti....

 

 

 

COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE_ONLY_REGISTERED


     Ova igrica će ti pomoći da razviješ osjećaj za prostor. Odaberi dimenziju kvadratnog polja, maksimalna veličina je 7 x 7, a zatim klikni na tipku "Begin" za početak.

 

 

 

 

Opširnije...

Brza matematika

 
     Provjeri kako brzo sabiraš, oduzimaš, množiš
i dijeliš.

Nauči nove trikove i

uči od najboljih Laughing

 


 

COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE_ONLY_REGISTERED

 
Digitron je pokvaren ali i dalje upotrebljiv, pomozite Omeru .....

 

 

 

 

 

Opširnije...