Nedavno sam razgovarao sa jednom učiteljicom, pitao sam o kakvim se to pripremama za čas radi i zbog čega se one slobodnije ne razmjenjuju

Saznao sam da nastavnici i učitelji imaju vlastite pripreme za svoje časove i da ih pomalo ljubomorno čuvaju, valjda svjesni činjenice koliko vremena im je trebalo da ih pripreme.
Dobro, mogu ovo razumjeti, naravno ne i opravdati, jer da je to tako matematika.ba sigurno ne bi ni postojala.
Veoma je važno biti svjestan pravila:
Nesebično podijeli sa drugima ono što već znaš, to je najbolji način da podigneš nivo vlastitog znanja !
Znam, znam ... ne zvuči kao neka velika mudrost, pogotovo što nije matematički egzaktno dokaziva ali jeste empirijski, iskustvo nam to govori. Ovo ,,pravilo reciprociteta" zaista funkcioniše...Slično važi i za novac, ako želite novac, prethodno dajte novca onome kome je potrebno, budite uvjereni da će vam se mnogostruko vratiti. Ili možda želite da ste voljeni

pogađate, važi isto pravilo ... prethodno pružite ljubav i samo posmatrajte
Ovdje možete riješiti nečiji matematički problem, ako to uradite vidjet će te da ovaj čarobni zakon funkcioniše ... možete ga poricati, ali slično kao i sa poricanjem zakona gravitacije, njegovo neprihvatanje i nerazumijevanje ga neće izmijeniti, i dalje će jabuka bačena u zrak nužno pasti nazad na tlo, kao što će oni koji dijele znanje iz dana u dan znati sve više i više .... Čarobno zar ne
Dakle Ivana i roksalena i za pripreme važi isto pravilo